Okazje w restauracji LaMelisa

SPECJALNE OKAZJE?

Planujesz urodziny, chrzciny, komunię?
Potrzebujesz kameralnej, ciepłej atmosfery w gronie najbliższych i smacznej kuchni?

spytaj o dostępność
sali VIP




IMPREZY okolicznościowe

Jeżeli szukacie Państwo idealnego miejsca na organizacje imprezy okolicznościowej to właśnie je znaleźliście.

Przyjęcia okolicznościowe: wesela, chrzciny, komunie czy urodziny zasługują na niepowtarzalną oprawę. Organizacja przyjęć w naszej restauracji to pomysł doskonały.

Zapewniamy profesjonalny catering. Dania są przygotowane starannie, z pasją oraz z dbałością, cieszą swoim wyglądem i co najważniejsze świetnie smakują. Każdą ofertę dostosujemy do Państwa potrzeb.

OFERTA NA KONSOLACJE

Wariant A - 27 zł/osobę. Czas trwania do 2 godzin.

  • Zupa (rosół lub krem z białych warzyw)
  • Danie główne (filet z piersi kurczaka, tradycyjny schabowy + ziemniaczki, surówki)
  • Deser (np. porcja sernika lub szarlotki)
  • Kawa lub herbata do deseru

Wariant B - 34 zł/osobę. Czas trwania do 3 godzin.

  • Zupa (dowolna z powyższych lub flaczki, żurek, gulaszowa)
  • Danie główne (dowolne z powyższych lub polędwiczki wieprzowe, miruna)
  • Deser patera trzech rodzajów ciast 1,5 porcji na osobę
  • Kawa, herbata, woda mineralna bez limitu w formie bufetu
  • Napoje gazowane, soki 0,5l/osobę

Wariant C - 49 zł/osobę. Czas trwania do 4 godzin.

  • Zupa (dowolna z powyższych lub zupa wenecka, krem z kasztanów)
  • Danie główne (dowolne z powyższych lub kurczak zagrodowy po polsku, rumsztyk)
  • Trzy przystawkina stole plus pieczywo (np. śledzik w dwóch odsłonach, sałatka jazrynowa, sałatka caprese, zestaw wedlin, sałatka bawarska)
  • Deser patera trzech rodzajów ciast 1,5 porcji na osobę
  • Kawa, herbata, woda mineralna bez limitu w formie bufetu
  • Napoje gazowane, soki 0,5l/osobę

Oferty imprez okolicznościowych wyłączając komunie:

Przedstawione oferty zawierają dodatki sezonowe, uzależnione od pory roku np. puree/młode ziemniaki, marchew glazurowana/młoda marchewka, jarzyny pieczone/młode warzywa, groszek/szparagi itp. Przy organizacji imprez okolicznościowych obowiązuje inny niż w karcie (niższe ceny) cennik alkoholi.
We wszystkich ofertach istnieje możliwość zamówienia:
prosiaka 900 zł/ na ok. 30 osób, indyka 42 zł/kg, półmisek ryb i owoców morza Katalana 300 zł/ na ok. 10 osób
stół wiejski 700 zł, tort okolicznościowy, itp.

MENU 67 zł
dzieci do 12 roku życia ½ ceny, dzieci do 3 lat gratis

2 DANIA GORĄCE, 3 PRZYSTAWKI, PIECZYWO, KAWA, HERBATA, WODA. CZAS TRWANIA IMPREZY DO 4 GODZIN
W GODZINACH PRACY RESTAURACJI

Propozycja zup:
- Rosół na wielu mięsach
- Krem z gruszki i pietruszki z owocem granatu

Propozycja przystawek:
- Sałatka bawarska tradycyjna z boczkiem i dresingiem
- Sałatka nicejska z tuńczykiem, jajkiem i kaparami
- Mini sałata z kozim serem i owocami
- Pieczone wędliny z marynatami
- Półmisek antipasti (roladki z bakłażana, paluszki gressini i mini caprese)
- Śledzik w dwóch odsłonach

Dania główne:
- Tradycyjny schabowy lub filet z piersi kurczaka, puree tymiankowe, surówki
- Kurczak w sosie cytrynowym, marchewka glazurowana, puree
- Dorsz na warzywnym gnieździe z salsą kolendrową, granatem i polentą

Opcje dodatkowe:
- serwowany deser - beza z musem owocowym lub lava chocolate cake 10 zł/os.
- nielimitowane napoje - cola, fanta, sprite, soki owocowe 10 zł/os.
- stół słodkości (babeczki, mufinki, beza, sernik, owoce sezonowe) 15 zł/os.

Przedstawione oferty zawierają dodatki sezonowe, uzależnione od pory roku np. puree/młode ziemniaki, marchew glazurowana/młoda marchewka, jarzyny pieczone/młode warzywa, groszek/szparagi itp. Przy organizacji imprez okolicznościowych obowiązuje inny niż w karcie (niższe ceny) cennik alkoholi.
We wszystkich ofertach istnieje możliwość zamówienia:
prosiaka 900 zł/ na ok. 30 osób, indyka 42 zł/kg, półmisek ryb i owoców morza Katalana 300 zł/ na ok. 10 osób
stół wiejski 700 zł, tort okolicznościowy, itp.

MENU 95 zł
dzieci do 12 roku życia ½ ceny, dzieci do 3 lat gratis

3 DANIA GORĄCE, 5 PRZYSTAWEK, PIECZYWO, KAWA, HERBATA, WODA. CZAS TRWANIA IMPREZY DO 6 GODZIN
W GODZINACH PRACY RESTAURACJI

Propozycja zup:
- Rosół na wielu mięsach
- Krem z gruszki i pietruszki z owocem granatu
- Zupa z cielęciną, grzanką i szparagiem (sezonowo) lub groszkiem
- Zupa z soczewicy i pieczonych pomidorów

Propozycja przystawek:
- Ptyś zapiekany truskawką i kozim serem lub pate z pomidorami confite (starter)
- Tatar wołowy po polsku
- Sałatka bawarska tradycyjna z boczkiem i dresingiem
- Sałatka nicejska z tuńczykiem, jajkiem i kaparami
- Mini sałata z kozim serem i owocami
- Pieczone wędliny z marynatami
- Półmisek antipasti (roladki z bakłażana, paluszki gressini i mini caprese)
- Śledzik w dwóch odsłonach

Dania główne:
- Dorsz na warzywnym gnieździe z salsą kolendrową, granatem i polentą
- Kurczak po starofrancusku duszony z warzywami i bagietką lub pampuchem
- Polędwiczki wieprzowe w sosie jabłkowo – grzybowym, puree tymiankowe, buraczki

Kolejne danie:
- Barszcz czerwony z farszynką
- Krem chrzanowo-żurkowy z chipsem z boczku i buraczkiem
- Bogracz z ziemniakiem i kwaśną śmietaną

lub za dopłatą 15 zł zamiast zupy:
- Kurczak w sosie cytrynowym z glazurowaną marchewką i kluskami
- Schab pieczony w sosie śliwkowym z puree i buraczkami

Opcje dodatkowe:
- serwowany deser - beza z musem owocowym lub lava chocolate cake - 10 zł/os.
- nielimitowane napoje - cola, fanta, sprite, soki owocowe – 10 zł/os.
- stół słodkości (babeczki, mufinki, beza, sernik, owoce sezonowe) - 15 zł/os.

Przedstawione oferty zawierają dodatki sezonowe, uzależnione od pory roku np. puree/młode ziemniaki, marchew glazurowana/młoda marchewka, jarzyny pieczone/młode warzywa, groszek/szparagi itp.
Przy organizacji imprez okolicznościowych obowiązuje inny niż w karcie (niższe ceny) cennik alkoholi.
We wszystkich ofertach istnieje możliwość zamówienia: prosiaka 900 zł/ na ok. 30 osób, indyka 42 zł/kg,
półmisek ryb i owoców morza Katalana 300 zł/ na ok. 10 osób stół wiejski 700 zł, tort okolicznościowy, itp.

MENU 150 zł
dzieci do 12 roku życia ½ ceny, dzieci do 3 lat gratis

4 DANIA GORĄCE, 6 PRZYSTAWEK, STARTER, PIECZYWO, KAWA, HERBATA, WODA, CZAS TRWANIA IMPREZY DO 8 GODZIN

Propozycja zup:
- Rosół na wielu mięsach
- Krem z kasztanów
- Zupa z cielęciną, grzanką i szparagiem (sezonowo) lub groszkiem
- Zupa z soczewicy i pieczonych pomidorów
- Wenecka zupa z ryb i owoców morza

Propozycja przystawek:
- Ptyś zapiekany truskawką i kozim serem lub pate z pomidorami confite (starter)
- Tatar wołowy po polsku
- Ceviche z dorsza z awokado i cytrusami
- Volevonty w 3 odsłonach (cytryna, łosoś, pate)
- Sałatka bawarska tradycyjna z boczkiem i dresingiem
- Sałatka nicejska z tuńczykiem, jajkiem i kaparami
- Mini sałata z kozim serem i owocami luz z krewetkami w sosie koktajlowym
- Pieczone mięsa (rostbef z musem miętowym, schab z morelą, karczek z jabłkami)
- Półmisek antipasti (roladki z bakłażana, paluszki gressini i mini caprese)
- Śledzik w dwóch odsłonach
- Cielęcina vittelo Tonato – plastry cielęciny w sosie tuńczykowym

Dania główne:
- Pieczeń cielęca a’la Marengo w sosie rakowym z kluseczkami francuskimi i marchewką glazurowaną
- Polędwiczki wieprzowe w sosie jabłkowo – grzybowym, puree tymiankowe, buraczki glazurowane
- Sandacz pieczony po polsku z puree i pieczonymi warzywami

Kolejne danie:
- Kurczak po starofrancusku duszony z warzywami i bagietką lub pampuchem
- Dorsz na warzywnym gnieździe z salsą kolendrową, granatem i polentą
- Gicze wołowe pieczone w jarzynach podawane z kaszą perłową i grzybami

Kolejne danie:
- Barszcz czerwony z farszynką
- Krem chrzanowo-żurkowy z chipsem z boczku i buraczkiem
- Bogracz z ziemniakiem i kwaśną śmietaną
- Kwaśnica z palonej kapusty z wędzonym żeberkiem

Opcje dodatkowe:
- serwowany deser - beza z musem owocowym lub lava chocolate cake - 10 zł/os.
- nielimitowane napoje - cola, fanta, sprite, soki owocowe – 10 zł/os.
- stół słodkości (babeczki, mufinki, beza, sernik, owoce sezonowe) - 15 zł/os.

MENU 180 zł
dzieci do 12 roku życia ½ ceny, dzieci do 3 lat gratis

4 DANIA GORĄCE, 7 PRZYSTAWEK, STARTER, SERWOWANY DESER, BUFET SŁODKOŚCI, NAPOJE GAZOWANE, SOKI, PIECZYWO, KAWA, HERBATA, WODA
CZAS TRWANIA IMPREZY DO 10 GODZIN

Propozycja zup:
- Rosół na wielu mięsach
- Krem z kasztanów
- Zupa z cielęciną, grzanką i szparagiem (sezonowo) lub groszkiem
- Zupa z soczewicy i pieczonych pomidorów
- Wenecka zupa z ryb i owoców morza

Propozycja przystawek:
- Ptyś zapiekany truskawką i kozim serem lub pate z pomidorami confite (starter)
- Tatar wołowy po polsku
- Ceviche z dorsza z awokado i cytrusami
- Volevonty w 3 odsłonach
- Sałatka bawarska tradycyjna z boczkiem i dresingiem
- Sałatka nicejska z tuńczykiem, jajkiem i kaparami
- Mini sałata z kozim serem i owocami
- Pieczone mięsa (rostbef z musem miętowym, schab z morelą, karczek z jabłkami)
- Półmisek antipasti (roladki z bakłażana, paluszki grissini i mini caprese)
- Śledzik w dwóch odsłonach
- Cielęcina vittelo Tonato - plastry cielęciny w sosie tuńczykowym

Dania główne:
- Pieczeń cielęca a’la Marengo w sosie rakowym z kluseczkami francuskimi i marchewką glazurowaną
- Polędwiczki wieprzowe w sosie jabłkowo – grzybowym, pree tymiankowe, buraczki
- Sandacz pieczony po polsku z puree i pieczonymi warzywami

Kolejne danie:
- Kurczak po starofrancusku duszony z warzywami i bagietką lub pampuchem
- Dorsz na warzywnym gnieździe z salsą kolendrową, granatem i polentą
- Gicze wołowe pieczone w jarzynach podawane z kaszą perłową i grzybami

Kolejne danie:
- Barszcz czerwony z farszynką
- Krem chrzanowo-żurkowy z chipsem z boczku i buraczkiem
- Bogracz z ziemniakiem i kwaśną śmietaną
- Kwaśnica z palonej kapusty z wędzonym żeberkiem

Dodatkowo:
- serwowany deser - beza z musem owocowym lub lava chocolate cake.
- nielimitowane napoje - cola, fanta, sprite, soki owocowe
- stół słodkości (babeczki, mufinki, beza, sernik, owoce sezonowe)

Przedstawione oferty zawierają dodatki sezonowe, uzależnione od pory roku
np. puree/młode ziemniaki, marchew glazurowana/młoda marchewka,
jarzyny pieczone/młode warzywa, groszek/szparagi itp.

Przy organizacji imprez okolicznościowych obowiązuje

inny niż w karcie (niższe ceny) cennik alkoholi.

We wszystkich ofertach istnieje możliwość zamówienia:
prosiaka 900 zł/ na ok. 30 osób, indyka 42 zł/kg,
półmisek ryb i owoców morza Katalana 300 zł/ na ok. 10 osób
stół wiejski 700 zł, tort okolicznościowy, itp.

MENU 67 zł

dzieci do 12 roku życia ½ ceny, dzieci do 3 lat gratis

2 DANIA GORĄCE, 3 PRZYSTAWKI,
PIECZYWO, KAWA, HERBATA, WODA
CZAS TRWANIA IMPREZY DO 4 GODZIN
W GODZINACH PRACY RESTAURACJI

Propozycja zup:

-          Rosół na wielu mięsach

-          Krem z gruszki i pietruszki z owocem granatu

Propozycja przystawek:

-          Sałatka bawarska tradycyjna z boczkiem i dresingiem

-          Sałatka nicejska z tuńczykiem, jajkiem i kaparami

-          Mini sałata z kozim serem i owocami

-          Pieczone wędliny z marynatami

-          Półmisek antipasti (roladki z bakłażana, paluszki gressini i mini caprese)

-          Śledzik w dwóch odsłonach

Dania główne:

-          Tradycyjny schabowy lub filet z piersi kurczaka, puree tymiankowe, surówki

-          Kurczak w sosie cytrynowym, marchewka glazurowana, puree

-          Dorsz na warzywnym gnieździe z salsą kolendrową, granatem i polentą

Opcje dodatkowe:

-          serwowany deser -  beza z musem owocowym lub lava chocolate cake  10 zł/os.

-          nielimitowane napoje  - cola, fanta, sprite, soki owocowe  10 zł/os.

-          stół słodkości (babeczki, mufinki, beza, sernik, owoce sezonowe) 15 zł/os.

 

 

Przedstawione oferty zawierają dodatki sezonowe, uzależnione od pory roku
np. puree/młode ziemniaki, marchew glazurowana/młoda marchewka,
jarzyny pieczone/młode warzywa, groszek/szparagi itp.

Przy organizacji imprez okolicznościowych obowiązuje

inny niż w karcie (niższe ceny) cennik alkoholi.

We wszystkich ofertach istnieje możliwość zamówienia:
prosiaka 900 zł/ na ok. 30 osób, indyka 42 zł/kg,
półmisek ryb i owoców morza Katalana 300 zł/ na ok. 10 osób
stół wiejski 700 zł, tort okolicznościowy, itp.

MENU 95 zł

dzieci do 12 roku życia ½ ceny, dzieci do 3 lat gratis

3 DANIA GORĄCE, 5 PRZYSTAWEK,
PIECZYWO, KAWA, HERBATA, WODA
CZAS TRWANIA IMPREZY DO 6 GODZIN

W GODZINACH PRACY RESTAURACJI

Propozycja zup:

-          Rosół na wielu mięsach

-          Krem z gruszki i pietruszki z owocem granatu

-          Zupa z cielęciną, grzanką i szparagiem (sezonowo) lub groszkiem

-          Zupa z soczewicy i pieczonych pomidorów

Propozycja przystawek:

-          Ptyś zapiekany truskawką i kozim serem lub pate z pomidorami confite (starter)

-          Tatar wołowy po polsku

-          Sałatka bawarska tradycyjna z boczkiem i dresingiem

-          Sałatka nicejska z tuńczykiem, jajkiem i kaparami

-          Mini sałata z kozim serem i owocami

-          Pieczone wędliny z marynatami

-          Półmisek antipasti (roladki z bakłażana, paluszki gressini i mini caprese)

-          Śledzik w dwóch odsłonach

Dania główne:

-          Dorsz na warzywnym gnieździe z salsą kolendrową, granatem i polentą

-          Kurczak po starofrancusku duszony z warzywami i bagietką lub pampuchem

-          Polędwiczki wieprzowe w sosie jabłkowo – grzybowym, puree tymiankowe, buraczki

Kolejne danie:

-          Barszcz czerwony z farszynką

-          Krem chrzanowo-żurkowy z chipsem z boczku i buraczkiem

-          Bogracz z ziemniakiem i kwaśną śmietaną

lub za dopłatą 15 zł zamiast zupy:

-          Kurczak w sosie cytrynowym z glazurowaną marchewką i kluskami

-          Schab pieczony w sosie śliwkowym z puree i buraczkami

Opcje dodatkowe:

-          serwowany deser - beza z musem owocowym lub lava chocolate cake  - 10 zł/os.

-          nielimitowane napoje  - cola, fanta, sprite, soki owocowe – 10 zł/os.

-          stół słodkości (babeczki, mufinki, beza, sernik, owoce sezonowe) - 15 zł/os.

 

 

Przedstawione oferty zawierają dodatki sezonowe, uzależnione od pory roku
np. puree/młode ziemniaki, marchew glazurowana/młoda marchewka,
jarzyny pieczone/młode warzywa, groszek/szparagi itp.

Przy organizacji imprez okolicznościowych obowiązuje

inny niż w karcie (niższe ceny) cennik alkoholi.

We wszystkich ofertach istnieje możliwość zamówienia:
prosiaka 900 zł/ na ok. 30 osób, indyka 42 zł/kg,
półmisek ryb i owoców morza Katalana 300 zł/ na ok. 10 osób
stół wiejski 700 zł, tort okolicznościowy, itp.

MENU 150 zł

dzieci do 12 roku życia ½ ceny, dzieci do 3 lat gratis

4 DANIA GORĄCE, 6 PRZYSTAWEK, STARTER
PIECZYWO, KAWA, HERBATA, WODA
CZAS TRWANIA IMPREZY DO 8 GODZIN

Propozycja zup:

-          Rosół na wielu mięsach

-          Krem z kasztanów

-          Zupa z cielęciną, grzanką i szparagiem (sezonowo) lub groszkiem

-          Zupa z soczewicy i pieczonych pomidorów

-          Wenecka zupa z ryb i owoców morza

Propozycja przystawek:

-          Ptyś zapiekany truskawką i kozim serem lub pate z pomidorami confite (starter)

-          Tatar wołowy po polsku

-          Ceviche z dorsza z awokado i cytrusami

-          Volevonty w 3 odsłonach (cytryna, łosoś, pate)

-          Sałatka bawarska tradycyjna z boczkiem i dresingiem

-          Sałatka nicejska z tuńczykiem, jajkiem i kaparami

-          Mini sałata z kozim serem i owocami luz z krewetkami w sosie koktajlowym

-          Pieczone mięsa (rostbef z musem miętowym, schab z morelą, karczek z jabłkami)

-          Półmisek antipasti (roladki z bakłażana, paluszki gressini i mini caprese)

-          Śledzik w dwóch odsłonach

-          Cielęcina vittelo Tonato – plastry cielęciny w sosie tuńczykowym

Dania główne:

-          Pieczeń cielęca a’la Marengo w sosie rakowym z kluseczkami francuskimi
i marchewką glazurowaną

-          Polędwiczki wieprzowe w sosie jabłkowo – grzybowym, puree tymiankowe, buraczki glazurowane

-          Sandacz pieczony po polsku z puree i pieczonymi warzywami

Kolejne danie:

-          Kurczak po starofrancusku duszony z warzywami i bagietką lub pampuchem

-          Dorsz na warzywnym gnieździe z salsą kolendrową, granatem i polentą

-          Gicze wołowe pieczone w jarzynach podawane z kaszą perłową i grzybami

Kolejne danie:

-          Barszcz czerwony z farszynką

-          Krem chrzanowo-żurkowy z chipsem z boczku i buraczkiem

-          Bogracz z ziemniakiem i kwaśną śmietaną

-          Kwaśnica z palonej kapusty z wędzonym żeberkiem

Opcje dodatkowe:

-          serwowany deser - beza z musem owocowym lub lava chocolate cake  - 10 zł/os.

-          nielimitowane napoje  - cola, fanta, sprite, soki owocowe – 10 zł/os.

-          stół słodkości (babeczki, mufinki, beza, sernik, owoce sezonowe) - 15 zł/os.

MENU 180 zł

dzieci do 12 roku życia ½ ceny, dzieci do 3 lat gratis

4 DANIA GORĄCE, 7 PRZYSTAWEK, STARTER,

SERWOWANY DESER, BUFET SŁODKOŚCI, NAPOJE GAZOWANE, SOKI, PIECZYWO, KAWA, HERBATA, WODA
CZAS TRWANIA IMPREZY DO 10 GODZIN

Propozycja zup:

-          Rosół na wielu mięsach

-          Krem z kasztanów

-          Zupa z cielęciną, grzanką i szparagiem (sezonowo) lub groszkiem

-          Zupa z soczewicy i pieczonych pomidorów

-          Wenecka zupa z ryb i owoców morza

Propozycja przystawek:

-          Ptyś zapiekany truskawką i kozim serem lub pate z pomidorami confite (starter)

-          Tatar wołowy po polsku

-          Ceviche z dorsza z awokado i cytrusami

-          Volevonty w 3 odsłonach

-          Sałatka bawarska tradycyjna z boczkiem i dresingiem

-          Sałatka nicejska z tuńczykiem, jajkiem i kaparami

-          Mini sałata z kozim serem i owocami

-          Pieczone mięsa (rostbef z musem miętowym, schab z morelą, karczek z jabłkami)

-          Półmisek antipasti (roladki z bakłażana, paluszki grissini i mini caprese)

-          Śledzik w dwóch odsłonach

-          Cielęcina vittelo Tonato - plastry cielęciny w sosie tuńczykowym

Dania główne:

-          Pieczeń cielęca a’la Marengo w sosie rakowym z kluseczkami francuskimi i marchewką glazurowaną

-          Polędwiczki wieprzowe w sosie jabłkowo – grzybowym, pree tymiankowe, buraczki

-          Sandacz pieczony po polsku z puree i pieczonymi warzywami

Kolejne danie:

-          Kurczak po starofrancusku duszony z warzywami i bagietką lub pampuchem

-          Dorsz na warzywnym gnieździe z salsą kolendrową, granatem i polentą

-          Gicze wołowe pieczone w jarzynach podawane z kaszą perłową i grzybami

Kolejne danie:

-          Barszcz czerwony z farszynką

-          Krem chrzanowo-żurkowy z chipsem z boczku i buraczkiem

-          Bogracz z ziemniakiem i kwaśną śmietaną

-          Kwaśnica z palonej kapusty z wędzonym żeberkiem

Dodatkowo:

-          serwowany deser - beza z musem owocowym lub lava chocolate cake.

-          nielimitowane napoje  - cola, fanta, sprite, soki owocowe

-        stół słodkości (babeczki, mufinki, beza, sernik, owoce sezonowe)

 

Restauracja Radom La Melisa
Radom, ul. Mieszka I 22A, tel.: 505 100 600

©LaMelisa 2017 | Cafe & Restaurant
Przedstawiony kosztorys towarów i usług jest wyłącznie informacją handlową i nie stanowi wiążącej oferty w rozumieniu art. 66 §1 kodeksu cywilnego i może ulec zmianie. Informacje są jedynie zaproszeniem do zawarcia umowy w myśl art. 71 kc.

Strona www.LaMelisa.pl używa plików cookies by w pełni poprawnie prezentować zawarte w niej treści oraz gromadzić statystyki ruchu. Więcej na ten temat możesz przeczytać w polityce plików cookies.

Realizacja strony www: ENSICO.

Facebook

Restauracja La Melisa w serwisie Facebook

Newsletter

Zostawiając nam swój numer telefonu będziesz informowany o ofercie lunchowej oraz ciekawych wydarzeniach.